MNEXT > Agenda > Zeewier voor de toekomst

08 februari 2022

Zeewier voor de toekomst

Locatie Online

Waarom zeewier? 

Bij het lectoraat Marine Biobased Specialties van de HZ University of Applied Sciences werken we elke dag aan het ontwikkelen van duurzame toepassingen voor zeewier. Ze groeien snel, zitten vol gezonde nutriënten en nemen geen land in beslag, wat minder competitie voor land- en woningbouw betekend. Toch eten we in Nederland lang niet zo veel zeewier als in Azië, wat alles met smaak te maken heeft. We nemen je dan ook graag mee naar wat die karakteristieke smaak veroorzaakt en hoe we die kunnen sturen richting de Nederlandse consument. Zeewier is niet alleen als foodstock interessant, maar ook om als basis te gebruiken om een duurzaam verpakkingsmateriaal te ontwikkelen. Momenteel  wordt de mogelijkheid onderzocht om met de suikers die voorkomen in zeewier een eetbaar plastic te maken.

Meer weten over zeewier en hoe het bijdraagt aan duurzame, lokale oplossingen voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Schuif vooral aan op dinsdag 8 februari om 10:00 uur!

Met o.a. de volgende sprekers:
Tanja Moerdijk & Dylan de Jong (Centre of Expertise Biobased Economy)
Andie Sullivan, Nout Simons, Jaimy Lijsenaar (studenten HZ)

Aanmelden

Dit event is onderdeel van de week van de circulaire economie 2022: