
Leren voor de toekomst
Om de materialen- en energietransitie te laten slagen, is het cruciaal dat er voldoende goed opgeleide vakmensen zijn. Daarom ontwikkelen we flexibele scholingstrajecten en praktijkgerichte onderwijsmodules voor jongeren, zij-instromers en werkenden. Dit doen we via projecten als Energie(k) Onderwijs, Brabant Leert Transitiehubs Energie, Grenzeloos Biobased Onderwijs, Daar Brandt Nog Licht, Lerend Netwerk Biobouwers en GreenEGCh.
Binnen deze initiatieven bundelen we kennis en verbinden we verschillende onderwijsniveaus, van mbo tot hbo. Hierdoor ontstaan doorlopende leerlijnen en opleidingsprogramma’s die perfect aansluiten bij de praktijk en de behoeften van bedrijven. Of het nu gaat om batterijtechnologie, circulaire materialen of duurzame installatietechniek: samenwerking en innovatie in het onderwijs zijn essentieel.

Samenwerking als sleutel
Onderwijsvernieuwing is een gezamenlijke opgave. Door bedrijven en overheden direct te betrekken, zorgen we ervoor dat scholingstrajecten aansluiten op de arbeidsmarkt. Via het platform Brabant Leert wordt bovendien het aanbod van cursussen en opleidingen overzichtelijk gepresenteerd, zodat iedereen eenvoudig de juiste opleiding kan vinden.
Blijven innoveren
Onze projecten laten zien dat samenwerking leidt tot concrete onderwijsinnovaties. Zo ontwikkelen we nieuwe lesmodules over de materialen- en energietransitie, creëren we leerlijnen die studenten voorbereiden op de praktijk en zetten we succesvolle campagnes op om technische en duurzame opleidingen te promoten. Tegelijkertijd blijven we uitdagingen aanpakken, zoals het vrijmaken van personeel en het op elkaar afstemmen van doelen binnen verschillende onderwijsinstellingen.
Meedoen?
Wil je meer weten over onze projecten of een bijdrage leveren aan onderwijsinnovatie binnen de materialen- en energietransitie? Neem contact met ons op en werk mee aan toekomstbestendig onderwijs!