MNEXT > Agenda > De wereld van de eiwittransitie: Hoe aan de slag met innovaties en inspelen op de markt?

04 december 2025

De wereld van de eiwittransitie: Hoe aan de slag met innovaties en inspelen op de markt?

HAS Green Academy en HZ University of Applied Sciences bundelen hun krachten in de inspiratiereeks: De wereld van de eiwittransitie.

In deze open en gratis toegankelijke reeks nemen experts en onderzoekers je mee in de actuele ontwikkelingen rond de verschuiving van dierlijke naar plantaardige en alternatieve eiwitten. Laat je inspireren, verbreden en verrijken door inzichten uit de praktijk én het onderzoek. Iedereen is welkom om mee te denken over de toekomst van óns voedselsysteem.

Locatie Delta Agrifood Business, Bergen op Zoom

Sprekers: Saskia Nijhof, onderzoeker HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren, en Ageeth van Maldegem, lector Nieuwe Businessmodellen, en Mike van ’t Land, docent-onderzoeker lectoraat Eiwittransitie in voeding.

Deze sessie bestaat uit meerdere presentaties over hoe je bij restaurants en onder consumenten onderzoek kunt doen naar de marktpotentie van alternatieve eiwitten, maar ook welk ondernemend ecosysteem er nodig is voor voedselinnovatie. Aan de hand van een of meerdere casestudies worden voorbeelden gepresenteerd. Daarna gaan we met elkaar in discussie, zodat ervaringen gedeeld kunnen worden.