MNEXT > Agenda > De wereld van de eiwittransitie: Wat is de rol van geur, smaak en textuur?

23 oktober 2025

De wereld van de eiwittransitie: Wat is de rol van geur, smaak en textuur?

HAS Green Academy en HZ University of Applied Sciences bundelen hun krachten in de inspiratiereeks: De wereld van de eiwittransitie.

In deze open en gratis toegankelijke reeks nemen experts en onderzoekers je mee in de actuele ontwikkelingen rond de verschuiving van dierlijke naar plantaardige en alternatieve eiwitten. Laat je inspireren, verbreden en verrijken door inzichten uit de praktijk én het onderzoek. Iedereen is welkom om mee te denken over de toekomst van óns voedselsysteem.

Locatie Delta Agrifood Business, Bergen op Zoom

Sprekers: Katleen Vallons, onderzoeker lectoraat Marine Biobased Chemie, Tanja Moerdijk, associate lector lectoraat Marine Biobased Chemie, en Mike van ’t Land, docent-onderzoeker lectoraat Eiwittransitie in voeding.

De verschuiving naar nieuwe eiwitbronnen is in volle gang. Maar hoe zorgen we ervoor dat mensen deze producten niet alleen proberen, maar ook blijven kiezen? In deze workshop staan smaak, geur en textuur centraal; essentiële factoren die vaak het verschil maken tussen een eenmalige proef en blijvende voorkeur. In deze interactieve workshop gaan we dieper in op het vaak onderschatte belang van smaak, geur en textuur bij de ontwikkeling en acceptatie van nieuwe eiwitproducten. De workshop is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding, innovatie of duurzaamheid. Of je nu uit het bedrijfsleven komt, uit de horeca, beleid of onderzoek, deze workshop biedt inzicht, inspiratie én zintuiglijke ervaringen.