MNEXT > Agenda > De wereld van de eiwittransitie: Welke kansen biedt fermentatie?

30 oktober 2025

De wereld van de eiwittransitie: Welke kansen biedt fermentatie?

HAS Green Academy en HZ University of Applied Sciences bundelen hun krachten in de inspiratiereeks: De wereld van de eiwittransitie.

In deze open en gratis toegankelijke reeks nemen experts en onderzoekers je mee in de actuele ontwikkelingen rond de verschuiving van dierlijke naar plantaardige en alternatieve eiwitten. Laat je inspireren, verbreden en verrijken door inzichten uit de praktijk én het onderzoek. Iedereen is welkom om mee te denken over de toekomst van óns voedselsysteem.

Locatie Delta Agrifood Business, Bergen op Zoom

Sprekers: Onderzoeker Katleen Vallons, associate lector Tanja Moerdijk en  Ingeborg Haagsma Boels, lector lectoraat Eiwittransitie.

Fermentatie heeft een lange historie, denk aan producten als zuurkool en kaas. Tijdens deze sessie nemen we u mee in de kansen van fermentatie van nieuwe eiwitten: nieuwe eiwitten uit zee (zeewier), nieuwe eiwitten van het land (lupine), eiwitten uit micro-organismen (cellulaire biomassa) en eiwitten geproduceerd door micro organismen (precisie fermentatie).