Sprekers: Arjan Borghuis, docent-onderzoeker lectoraat Eiwittransitie in voeding, Gabriëlle Verbeeke, onderzoeker Aquacultuur in deltagebieden en Jasper van Houcke, lector Aquacultuur in deltagebieden.
Programma
- Introductie – Waarom deze eiwitten?
Een korte, interactieve inleiding over de unieke positie van marine eiwitten en insecten binnen de eiwittransitie in Nederland. - Consumentenonderzoek – Wat vinden we (on)aantrekkelijk?
Samen onderzoeken we voorkeuren, barrières en kansen: wat maakt een eiwitbron aantrekkelijk of juist niet voor de consument? - Proeverij & demo – Van theorie naar praktijk
Je proeft en ervaart verschillende eiwitrijke producten op basis van zeewier, schelpdieren en insecten. Daarnaast krijg je inzicht in hun herkomst, verwerking en toepassing. - Wrap-up – Wat nemen we mee?
We reflecteren samen op inzichten en bespreken vervolgstappen: wat is nodig om deze eiwitten breder te integreren in food & feed?