Sprekers: Arjan Borghuis, docent-onderzoeker lectoraat Eiwittransitie in voeding, Gabriëlle Verbeeke, onderzoeker Aquacultuur in deltagebieden en Jasper van Houcke, lector Aquacultuur in deltagebieden.
Programma
- Introductie – Waarom deze eiwitten?
 Een korte, interactieve inleiding over de unieke positie van marine eiwitten en insecten binnen de eiwittransitie in Nederland.
- Consumentenonderzoek – Wat vinden we (on)aantrekkelijk?
 Samen onderzoeken we voorkeuren, barrières en kansen: wat maakt een eiwitbron aantrekkelijk of juist niet voor de consument?
- Proeverij & demo – Van theorie naar praktijk
 Je proeft en ervaart verschillende eiwitrijke producten op basis van zeewier, schelpdieren en insecten. Daarnaast krijg je inzicht in hun herkomst, verwerking en toepassing.
- Wrap-up – Wat nemen we mee?
 We reflecteren samen op inzichten en bespreken vervolgstappen: wat is nodig om deze eiwitten breder te integreren in food & feed?
Het laatste nieuws
30-10-2025
Samen leren, onderzoeken en vernieuwen
29-10-2025


 
                     
            
            
                     
            
            
                    