Bij de ontwikkeling van het Tiny House hielpen ook tweedejaars studenten bouwkunde van HZ University of Applied Sciences door productieprocessen van vlas, zeewierisolatie, stro, kalk–hennep, mycelium en hout in kaart te brengen. De studenten hebben zelf panelen en lampenkappen van mycelium gemaakt.
Veel bekijks
Het Tiny House ook wel ‘Het ‘Eilandhuis’ genoemd trekt veel bekijks. Het is sinds 28 augustus beschikbaar voor verhuur en reist langs zes locaties door Zeeland. De locaties nabij een tarweveld, een vlasveld, boerenerf of dijk geven meerwaarde aan het belichten van de specifieke kenmerken van de regio. Zo willen ze de koppeling maken tussen de gewassen en gebruikte producten. Hiermee komt de boer op een andere manier onder de aandacht en kan de recreant zich bewust worden wat er lokaal verbouwd en vervolgens gebouwd kan worden. Een welkome boodschap in deze tijd, waar we ons bewust moeten zijn de herkomst van bouwmaterialen.
Naast dat het Eilandhuis goed geboekt wordt en heel wat rondreist krijgt het ook publicatie. Zo wordt het meerdere keren in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) benoemd en stond er een artikel over in het Jumbo magazine.
Lokaal georganiseerde verandering
Het team van het eilandhuis kijkt positief naar de toekomst. Ze krijgen veel positieve reacties. Het project lijkt aan te sluiten op de behoefte naar lokaal georganiseerde verandering. Dit project laat zien wat de mogelijkheden zijn met een beperkte speelruimte en wat positieve impact kan creëren! Denk hierbij naast anders omgaan met water-, materiaal- en energieverbruik aan samenwerken vanuit intrinsieke motivatie.