Projecten

Reset

TUFUCOL

Samen de industrialisatie van schimmelkleurstoffen in de hoogste versnelling zetten.

ReJuice

ReJuice richt zich op het verwaarden van landbouw- en tuinbouwreststromen door sapstromen te hergebruiken, met als doel duurzame en economisch aantrekkelijke waardeketens te creëren voor energie, voeding, materialen en meststoffen.

Casco – ecosysteem voor biobased bouwen

Het project richt zich op het ontwikkelen van een ecosysteem waarin biobased bouwmaterialen en circulaire principes centraal staan.

Brabant Leert TransitieHubs Energie

Samenwerken aan een Brabantse oplossing voor arbeids- en vaardigheidstekorten in de energietransitie

FermiChem | Empower Green Chemistry Workforce by Fermentation

Het project FermiChem richt zich op educatie en training, een nieuw lab en ondersteuning voor start-ups. Alles met de focus op de groene technologie; slimme fermentatie.

C-Recycle

Innovatie en educatie in chemische recycling

Green EGCh

Een campus met high tech apparatuur, specifiek afgestemd op groene chemie, waar iedereen kan onderzoeken, werken, leren en ervaren. Een Learning Community waar stakeholders uit de regio West-Brabant kennis over de transitie naar groene chemie komen brengen en halen. Een strategische onderzoeksagenda die is afgestemd tussen mbo, hbo én de omgeving. Flexibel opleidingsaanbod voor scholieren, studenten, maar ook voor werkenden en zij-instromers. Dat wil JTF Green EGCh de komende jaren te realiseren.

Eiwit van Columbus

Een nieuw project voor het lectoraat Biobased Resources & Energy bij MNEXT. Het project, genaamd "Eiwit van Columbus," draagt bij aan de eiwittransitie waarin we een overstap willen maken van dierlijke naar meer plantaardige eiwitproductie. Dit project richt zich op  ligt het waardevol benutten van reststromen die ontstaan bij de teelt van eiwitrijke gewassen om zo tot een realistisch verdienmodel te komen voor de verschillende stakeholders in de keten.

Energie(k) Onderwijs

Energie(k) Onderwijs is een grensregio project dat jongeren en volwassenen gaat werven, opleiden, omscholen en bijscholen voor beroepen om de energietransitie mogelijk te maken. Meer en vakbekwaam (energie)technisch personeel op alle opleidingsniveaus is steeds meer een knelpunt aan het worden. Het type personeel dat nodig is, zal de komende jaren ook sterk veranderen. Er is behoefte aan verbreding van skills en het aanleren van digitale competenties. Het project Energie(k) Onderwijs draagt daar een steentje aan bij.