Powered by
Duurzaam van ui naar olie
Reststromen van de Nederlandse uienproductie bevatten waardevolle eiwitten en oliën die met een energiezuiniger en efficiënter extractieproces hoogwaardig kunnen worden toegepast in de voedsel- en chemiesector.
TUFUCOL
Samen de industrialisatie van schimmelkleurstoffen in de hoogste versnelling zetten.
FermiChem | Empower Green Chemistry Workforce by Fermentation
De chemische industrie in Noord-Brabant maakt de overstap naar groene chemie door middel van slimme fermentatie, gericht op het hergebruik van reststromen, met als doel duurzame producten te maken en de regionale arbeidsmarkt te versterken via educatie, training en ondersteuning van startups.
BIO-CAPPP
Ontwikkeling van bio-aromaten - duurzame, chemische bouwstenen - en toepassingen in producten voor onder andere de bouw- en textielsector. Het gebruik van deze bio-aromaten maakt de producten niet alleen duurzamer, maar geeft ze ook premium eigenschappen. Op deze manier draagt BIO-CAPPP bij aan de overgang naar een circulaire economie.
CurCol
Het Interreg NWE project CurCol onderzoekt het economisch potentieel voor de productieketens van regionaal geproduceerde planten tot kleurstoffen in verpakkingen. De focus van CurCol ligt op de gele natuurlijke kleurstof kurkumine.
Waardevol UI
Het project Waarde-Vol Ui is ontstaan uit de wens van de uien verwerkende bedrijven Mol Fresh Food B.V. en Monie Nieuwdorp B.V. om een economische meerwaarde te creëren uit de huidige reststroom van de productie.
Blauwe Keten
Haalbaarheidsstudie naar de extractie van blauwe kleurstof uit algen en eiwitten uit eendenkroos