Hoe bouw je een 100% biobased circulaire unit? Dat heeft het multidisciplinaire studententeam van de afdeling Bouwkunde van Avans Hogeschool de afgelopen periode onderzocht. Niet alleen binnen de onderwijsmuren, ook daarbuiten en in de praktijk in de SPARK Makers Zone en buiten in de tuin van Avans.

Publicatiedatum
2 september 2021
Onderzoeksgebied

Het resultaat: de eerste Biobased Fieldlab CBCI Unit in ‘s-Hertogenbosch. De voorbereidingen werden getroffen bij de SPARK Makers Zone waar de studenten gebruik maakten van de diverse werkplaatsen. Zij bieden de studenten een hybride leeromgeving waar ze kennismaken met de skills van de toekomst en gingen experimenteren, ontwikkelen en prototypen.

Biobased bouwen

De CBCI Unit is een multidisciplinair studenten project van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE). Het Europees project CBCI onderzoekt hoe de grondstoffen in de bouw efficiënter kunnen gebruiken, om daarmee de CO2-uitstoot te verminderen, gedurende de hele levenscyclus van een gebouw. Voor de transitie naar een circulaire economie wordt een integrale aanpak voor circulair en biobased bouwen ontwikkeld, die de basis vormt voor de bouwsector.
Het CoE BBE voert toegepast onderzoek uit, helpt bedrijven met hun biobased ambities en zorgen ervoor dat biobased een plekje krijgt in alle niveaus van onderwijs. Het lectoraat Biobased Bouwen is ook gevestigd in de SPARK Makers Zone. Er wordt geëxperimenteerd met natuurlijke composieten zoals mycelium, maar ook met biobased materiaal als schapenwol-isolatie en houten deuvels die helemaal biologisch afbreekbaar zijn.

Onder begeleiding van Jasper Sluis (projectleider lectoraat Biobased Bouwen, Avans CoE BBE) werkten Camiel Plummen, Mustafa Hadzovic, Pim Goudriaan, Robbert-jan Jacobs, Samet Aktas, Teun Vloet en Tim Derks samen als in het multidisciplinaire studententeam.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met Jasper Sluis.

 

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close